De nieuwste semi permanente make-up technieken bij Deborah

U kunt bij mij terecht voor de technieken als:

 • shaded eyeliner
 • hairstoke techniek voor de wenkbrauwen
 • ombré techniek voor de wenkbrauwen
 • 3D full lips

Dag en nacht perfect verzorgd met permanente make-up (PMU)

PMU is geschikt voor iedereen die er op elk moment verzorgd uit wil zien. U hoeft niet meer ongerust in de spiegel te kijken bij een bezoek aan het strand, het zwembad of de sauna om daarna snel uw make-up bij te moeten werken.

Met PMU kunnen we mensen helpen die:

 • geen of weinig wenkbrauwen hebben
 • moeite of geen tijd hebben om zich op te maken
 • geen haren meer hebben (bijv. door ziekte)
 • geen strakke liplijn hebben
 • vollere lippen willen
 • contactlenzen of een bril dragen
 • veel aan sport doen

Er wordt gewerkt met steriele naaldmodules, hiermee wordt een pigmentatie heel ondiep in de bovenste huidlaag aangebracht. Hiermee kunnen correcties en/of verfraaiingen worden aangebracht aan lippen, ogen en wenkbrauwen.

De pigmenten en de materialen voldoen aan de strenge kwaliteitseisen van onder andere de GGD en de Voedsel en Waren Autoriteit

Hoe gaat het in zijn werk? 

 1. De intake: bij te intake nemen we samen alle contra indicaties door om er zeker van te zijn dat het zetten van de PMU wel veilig voor u is. 

 2. Kleur keuze: ik breng een aantal kleuren aan waarbij ik kijk naar de kleur van uw huid en natuurlijke haargroei. U krijgt een passend advies waarbij u bepaald wat het beste bij u past.

 3. De vorm bepalen: u krijgt een passend advies, daarna meet en schets ik de permanente make-up naar wens in de meest natuurlijke vorm. Dit doen we samen in overleg, zodat de make-up tot in de puntjes passend is voor u.

 4. De plaatsing van de permanente make-up.

 5. U krijgt het nabehandelingsformulier mee [download hier]
  Samen spreken we deze door. Nu is het aan u om uw huid zo goed mogelijk te verzorgen tijdens het genezingsproces.

Genezingsproces en kleur

Direct na de behandeling is de kleur donkerder dan gewenst. Bij het herstel van de huid komt een licht korstje of velletje op het behandelde gebied. De opperhuid is zich dan aan het vernieuwen en het genezingsproces is in volle werking. Na gemiddeld 2 weken vallen de korstjes eraf en is de de kleur lichter en matter. Na 6 weken is de huid volledig hersteld en vind de nabehandeling plaats.

Belangrijke punten voor na de behandeling:

 • Vermijd zonnesessies, om de kleur niet aan te tasten.

 • Gebruik geen make-up in het behandelde gebied, om infecties te voorkomen.

 • Vermijd zwembaden, omgevingen met (chemische) dampen en stof, om infecties te voorkomen.

Het behandelde gebied is als een schaafwondje dat u zo goed mogelijk moet verzorgen en beschermen voor een mooi genezingsproces.

Nabehandeling

Na zes weken beginnen we aan het vervolg. Bij de nabehandeling werk ik de kleur en eventueel de vorm bij en leg ik accenten op intensiteit. De huid kan na de eerste behandeling veel pigment afstoten. De nabehandeling (zo nodig meerdere behandelingen) is er om de kleur rustig op de bouwen en de make-up te perfectioneren tot het gewenste resultaat.

De nieuwste technieken voor PMU wenkbrauwen

De 3D hairstrokes: haartjestechniek

De 3D hairstroke techniek is de afgelopen jaren steeds populairder geworden.

Als PMU specialist teken ik fijne haarstrookjes in de huid met een kleurpigment. De haarstrookjes plaats ik zo dat het net echte haartjes lijken. Ik creëer wenkbrauwen of plaats ze tussen uw eigen haargroei. Zo vul ik de wenkbrauwen zo natuurlijk mogelijk in.

Ombré wenkbrauwen: de poeder- en schaduwtechniek

Bij de ombré techniek wordt de kleurpigment als een schaduw achter de wenkbrauwen aangebracht. Dit bouw ik geleidelijk op in kleur in de vastgestelde vorm van uw wenkbrauwen. De aanzet van uw wenkbrauwen laat ik met een zachte kleur overvloeien naar iets meer accent op het midden- en eindstuk. Zo verfijn ik de wenkbrauwen met een natuurlijk verloop.

Door de combinatie van de 2 technieken creëer ik mooie, vollere en natuurlijk ogende wenkbrauwen.