Micro Needling

Micro Needling is geprezen door velen in de beauty-industrie als een kortere weg naar een jonger uitziende huid. 

Mirco Needling

Wat is en doet micro needling?

De derma-pen is een behandeling waarbij er met kleine naaldjes honderden fijne kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Zo worden de diepere huidlaag en haar cellen gestimuleerd tot een natuurlijke aanmaak van collageen (elastiek in de huid). Door de fijne kanaaltjes wordt een betere product opname gerealiseerd. Omdat je huid de ''schade'' gaat herstellen vind er een celvernieuwing plaats. Hierdoor verfijnt het huidrelief, worden lijntjes en rimpels verzacht, verminderen vlekken en voelt de huid steviger aan. We maken optimaal gebruik van het natuurlijke herstelvermogen van de huid.
De pen is in te stellen in verschillende naald lengtes om het optimale resultaat voor het desbetreffende gebied te behalen. De behandeling is toepasbaar op het gehele lichaam.

Deze behandeling vind plaats in een kuur van 4 keer met een tussenperiode van 2 tot 3 weken.

De micro needling behandeling is klinisch getest en is geschikt als cosmetische behandeling met de volgende resultaten:

 • Rimpels worden minder diep
 • Huidcontour wordt steviger
 • Huidveroudering door zon/UV wordt verminderd
 • Huidbeeld wordt fijner
 • De kwaliteit van de huid en littekens wordt beter

De behandeling en haar resultaten

Tijdens de behandeling zullen er fijne prikjes in de huid worden gemaakt d.m.v. de dermapen. We maken dan gebruik van het zelfhertellend vermogen van de huid. Na de beschadiging zal ze zichzelf vernieuwen en meer elastine weefsel aanmaken. Hierdoor verminderen littekens, verzachten de rimpels en verbeterd de gehele huidstrucuur. Deze doet als het ware een nieuw, jeudig jasje aan.  
Direct na de behadandelig voelt de huid alsof u een te lange zonnesessie gehad heeft. 

De huid kan enkele dagen na de behandeling wat trekkerig aanvoelen. Dit is deel van het genezingsproces. Om zonneschade te voorkomen moet de de huid twee weken na de behandeling goed beschermd worden met een minimaale zonnefactor 30.

Om de behandeling voor u zo comfortabel mogelijk te ondergaan gebruik ik voor de needling emla zalf (een licht verdovende crème). Deze moet u vooraf de behandeling zelf via de huisarts opvragen. De huisarts bekijkt uw medici geschiedenis of u hiervoor in aanmerking komt. Op de dag van de behandeling neemt u de crème mee.

Meer informatie

4 weken voor en tijdens de kuur is het aanbevolen voedigssupplementen te slikken met een hoge dosering viscollageen en vitamine c. Dit zijn bouwstoffen voor de aanmaak van collageen die zullen helpen bij het herstellen en verbeteren van de elasticiteit in de huid.

Met de micro needling worden vergelijkbare resultaten behaald als met laserbehandelingen en chemische peelings, maar dan met minimale herstelperiode en tegen aanzienlijke lagere kosten.

Het bestrijdt o.a.:

 • rimpels;
 • pigmentvlekken;
 • acné beschadige huid;
 • littekens;
 • grove poriën;
 • striae;