Micro Needling

Micro Needling is geprezen door velen in de beauty-industrie als een kortere weg naar een jonger uitziende huid. 

Mirco Needling

Wat is en wat doet micro needling?

Een ouder wordende huid neemt af in collageen en elastine waardoor ze haar elasticiteit verliest. Collageen is een huid eigen product dat de huid stevig en in spankracht houd. De dermapen is er onder andere om het collageen te stimuleren.
De dermapen is een behandeling waarbij er met kleine naalden honderden fijne kanaaltjes in de huid worden gemaakt. Zo worden de diepere huidlaag en haar cellen gestimuleerd tot een natuurlijke aanmaak van collageen. Door de fijne kanaaltjes wordt een betere product opname gerealiseerd. Omdat je huid de ''schade'' gaat herstellen vind er een celvernieuwing plaats. Hierdoor verfijnt het huidrelief, worden lijntjes en rimpels verzacht, verminderen vlekken en voelt de huid steviger aan. We maken gebruik van het natuurlijke herstelvermogen van de huid.
Deze behandeling vind plaats in een kuur van 4 keer met een tussen periode van 4 tot 6 weken.

De pen is in te stellen in verschillende naald lengtes om het optimale resultaat voor het desbetreffende gebied te behalen. De behandeling is toepasbaar op het gehele lichaam.

De behandeling en haar resultaten

Tijdens de behandeling zullen er fijne prikjes in de huid worden gemaakt d.m.v. de dermapen. We maken dan gebruik van het zelfhertellend vermogen van de huid. Na de beschadiging zal ze zichzelf vernieuwen en meer elastine weefsel aanmaken. Hierdoor verminderen littekens, verzachten de rimpels en verbeterd de gehele huidstrucuur. Deze doet als het ware een nieuw, jeudig jasje aan.  
Direct na de behadandelig voelt de huid alsof u een te lange zonnesessie gehad heeft. 

De huid kan enkele dagen na de behandeling wat trekkerig aanvoelen. Dit is deel van het genezingsproces. Om zonneschade te voorkomen moet de de huid twee weken na de behandeling goed beschermd worden met een minimaale zonnefactor 30.

Meer informatie

4 weken voor en tijdens de kuur is het aanbevolen voedigssupplementen te slikken met een hoge dosering viscollageen en vitamine c. Dit zijn bouwstoffen voor de aanmaak van collageen die zullen helpen bij het herstellen en verbeteren van de elasticiteit in de huid.

Met de micro needling worden vergelijkbare resultaten behaald als met laserbehandelingen en chemische peelings, maar dan met minimale herstelperiode en tegen aanzienlijke lagere kosten.

Het bestrijdt o.a.:

  • rimpels;
  • pigmentvlekken;
  • acné beschadige huid;
  • littekens;
  • grove poriĆ«n;
  • striae;